All Stories

A Thirring-sziklánál sérült úr családjának köszönete

Kedves Ismerősök és mindenki, aki aggódva várta tegnap este óta a híreket: Imre most mar jól van, fél órája toltak ki a műtőből. Totál szilánkosra tört a bokája, 11 csavarral és egy csomó fémlemezzel és dróttal mozaikozták össze. Két ortopéd orvos tartott rajta bemutató műtétet egy csapat orvostanoncnak. Jó pár hétig nem lesz szabad terhelnie, de aztán ha minden jól megy, újra túrázhat majd - bar a zűrösebb terepviszonyokat jó darabig inkább mellőzzük.

El nem tudjuk mondani, mennyire hálásak vagyunk a Barlangi Mentőszolgálat segítségéért és azért az empatikus, emberséges stílusért, ahogyan a várakozás hosszú óraiban a kapcsolatot tartották velünk és aztán ahogyan az egész mentést csináltak - kulturáltan, tapintattal, tisztelettel. Orvosuk azóta is tartja velünk a kapcsolatot - nagyon jólesik a törődése. És köszönjük a közelinkben túrázó kedves párnak az első métereken nyújtott segítséget, nekik köszönhettük, hogy Imre ki tudott jutni oda, ahol aztán a barlangi mentők elértek minket. Köszönjük az Országos Mentőszolgálat többmegyényi távolságból idevezényelt mentőseinek, hogy haza indulás elött még ezt a kórházi kört is bevállalták. És köszönjük edzésben levő őrangyalainknak, hogy indulás elött felírtuk a mobiljainkba a Barlangi Mentőszolgálat számait! Minden túrázó társnak javasoljuk, hogy zűrösebb terepre indulva nézze meg a honlapjukat, és írja be a mobiljába az épp releváns számukat! Baj esetén őket érdemes hívni, mert adott helyzetben a 112 vagy a tűzoltóság is őket riasztaná.

Balesetmentes túrázást kivanunk mindenkinek, Bojtár Orsi és Bagi Katalin (a mentésről a cikk IDE KATTINTVA érhető el)

Kitüntetés a Nemzetközi Polgári Védelem Napján

2019polgarivedelemMárcius elseje a Nemzetközi Polgári Védelem napja. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezévben is köszönetet mondott a Magyar Barlangi Mentőszolgálatnak a polgári védelmi törekvéseik segítéséért, támogatásáért. Az ünnepélyes keretek közt lezajló eseményen meghallgattuk Jackovics Péter ezredes úr értékelését napjaink természeti veszélyforrásairól és az ellenük való védekezésről.

Az eseményen számos civil szervezet képviselője kapott elismerést. Dr Góra Zoltán vezérőrnagy úr elismerő oklevelét és ajándéktárgyát idén Kovács Márton tagtársunk vette át. Köszönjük az elismerést, és reméljük, hogy a Katasztrófavédelem munkatársaival eddig is fejlődő kapcsolatunk a jövőben is gyümölcsöző irányba halad tovább.

Fotó: Jóri András

A polgári védelem napján civileket is kitüntettek

Katasztrófavédelmi elismeréseket vehettünk átA Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 1.-én tartotta központi ünnepségét. A rendezvényen negyvenketten vettek át miniszteri, illetve főigazgatói elismerést. Az okleveleket Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy adta át mindazoknak, akik az emberi élet és vagyon védelme, a katasztrófák elleni védekezés érdekében kiemelkedő munkát végeztek. A kitüntetettek között egyaránt voltak hivatásos személyek és olyanok, akik munkájuk mellett önkéntesként végeznek kimagasló tevékenységet a katasztrófavédelemhez valamilyen szálon kapcsolódó szakterületen.

Idén tagságunkból Császár Csaba (technikai vezető) miniszteri szintű elismerésben, Kunisch Péter (titkár, akcióvezető) és Hegedűs András (oktatási és módszertani vezető) pedig főigazgatói szintű elismerésben részesültek.

Visszajelzések a Vadálló-kövek baleset kapcsán

Sok visszajelzés, köszönet érkezett, párat kiemelünk belőle:

"Gratulálok a sikeres mentéshez! Remélem - a sérült gyógyulása mellett - azt is, hogy a sajtó munkatársai, valamint egyéb fontos szervezetek vezetői is felismerik, milyen jó gyerekek vagytok és mennyire fontos, hézagpótló feladatot láttok el."

"Respect! Jó, hogy vagytok! ;-) "

"Profi mentes es profi beszamolo. Remeljuk maradektalanul meggyogyul a neni. Kirandulas kozben ott esett le a fenykepezogepem. Sokaig gurult hallotuk. Leereszkedtem utana ami eleg para volt tiszta napos idpben is. A gep persze nem lett meg."

"Hála és köszönet a segítőknek, és az egész csapatnak! Mi aznap 16 órakor értünk le a hegyről, egyik legnehezebb túraterepünk volt."

A Hoffmann-kunyhónál balesetet szenvedett úr köszönőlevele

Szervusz Doktor Úr!
Kedves Gyuridoki!


Mindenekelőtt szeretném megköszönni a segítségeteket! Nélkületek jóval nehezebben, és nem biztos, hogy időben jutottam volna kórházi ellátáshoz. Nagyon tetszett az a légkör, ami Nálatok uralkodik. Ezt őrizzétek meg sokáig! Sok ilyen kiváló közösségre volna szüksége az országnak, mint Ti vagytok!

A tegeződésünk meg természetes, hisz ilyen, és hasonló helyzetekben idétlenül venné ki magát a magázás. :) Magamról csak annyit, hogy a ficamon kívül törésem is volt. Most már jobban vagyok. Megműtöttek, ami az orvosok szerint jól sikerült. Csak a ficamot rakták lassan helyre. Majd 5 percig gyömöszkölték a bokámat, amitől magam előtt láttam a teljes Tejút rendszert, az összes csillagával. Talán a héten haza is engednek, majd 6 hét lábadozás következik. Ha nem haragszotok, felgyógyulásom után újra futni szeretnék, és versenyen kívül lefutni azt távot, amit a versenyen eredetileg szerettem volna, de a sérülésem megakadályozott benne (telefont viszek :) ).

Köszönet a megtalált kislányoktól

Az eltűnt kislányokKedves Nénink és Bácsik!

 

Mivel én még csak elsős vagyok anyut kértem meg, hogy segítsen megírni ezt a levelet. Nagyon szépen köszönöm, hogy megkerestettek minket.

A bácsi aki megtalált minket azt mondta hősök vagyunk. Szerintem Ti vagytok azok. Anyu elmesélte, hogy még a sötétben is kerestettek minket. Már jól vagyunk és az én arcom is szebb. Szeretnék kérni valamit. Mivel én nem találkoztam veletek megköszönném, ha egy fényképet tudnátok nekem küldeni.

Nagyon köszönöm, hogy ott voltatok és segítettetek nekünk. Most már elárulom, hogy nagyon féltünk és sírtunk is.

Keresés