Véradás harmadszor

2020veradas12020.01.31-én immáron harmadik alkalommal, a megszokott helyen Budapesten, a Szemlő-hegyi-barlang fogadóépületében szervezett véradást a Magyar Barlangi Mentőszolgálat.

A véradás résztvevőinek a regisztrációját a kiállító teremben bonyolították le, ahol a háttérben a „Szomjas vagyok, de NEM vérszomjas” és a „deNEvérségek” feliratok fogadtak ráhangolódásként.

Az idei mérleg röviden: 27 fő véradó x 4,5 dl levett vér = 12 liter vér (2,5 felnőtt embernyi).

A harmadszor megszervezett véradást legfőképpen a barlangászok, barlangi mentősök valamint a helyszínt is biztosító Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai körében hirdettük meg és facebook-on is vártuk a jelentkezőket. Idén a 33 fő regisztrált résztvevőből 27 fő adhatott vért, közülük 3 fő volt új véradó, akik külön oklevelet kapnak, hogy érezzék súlyát, milyen nemes célt támogatnak és ha tehetik, tartsák meg jó szokásukat és legközelebb is jöjjenek el.

Egy barlangi mentős tagtársunk kapott külön jelvényt, mert 10. alkalommal adott vért, DE bevallása szerint ennél már többször is megtette, csak a katonaság alatti véradásai még nincsennek benne az elektronikus rendszerben.

2020veradas2De ezzel be is fejezem az ő történetét, nehogy a korát eláruljam

KÖSZÖNJÜK MINDEN RÉSZTVEVŐNEK!

Ne feledjétek, vért adni évente többször is lehet (férfiak 5x/év, nők 4x/év)!

A hozzátok legközelebbi helyszínt itt éritek el: http://www.ovsz.hu/ver/veradasok

Köszönjük az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak a péntek délutáni kitartást, türelmet valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak hogy a helyszínt rendelkezésünkre bocsátották!

Jövőre ugyanitt…!

Fotó: Tamasi Dóra

Keresés