Kimentették a szakadékba zuhant túrázót

Makkosmáriai mentés 1.Kimentették azt nőt, aki egy mélyebb árokba zuhant szombaton Makkosmárián. Hiába küldtek érte mentőhelikoptert, az nem tudott leszállni a közelben. A sérült nőt ezért barlangi mentők emelték ki az árokból és vitték hordágyon a másfél-két kilométerre várakozó mentőhöz, amely a Szent János kórházba szállította.

Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője közölte, a teljesítménytúrán résztvevő nő a szakadék melletti fáról akart fényképfelvételt készíteni, amikor a mélybe zuhant. (MTI).

A baleset Makkosmárián (Budakeszinél) a templomtól kb. 1 km-re történt. Egy lány át akart menni egy kidőlt fán, de megcsúszott és egy vízmosásba esett, kb 5-6 métert.

Adamkó Pétert értesítették, aki 5 fővel azonnal a helyszínre indult. A közelben lakók közül Császár Csaba, Zsólyomi Zsolt, Kiss Attila, majd később Nagy András, Kucsera Márton és Kedvese is csatlakozott a mentéshez.

Makkosmáriai mentés 2.Makkosmáriai mentés 3.

A mentőorvos a helyszínen volt, aki nem engedélyezte a sérült platón történő szállítását, mivel a lány a hátára esett. Így a sérültet gyalog kelett levinni a templomig. A sikeres és gyors mentésről a TV2 is beszámolt a Tények című műsorában.

Keresés