Kútba esett egy cica Biatorbágyon

Ereszkedés a kútba2017. szeptember 23-án este háromnegyed hétkor kérte a segítségünket az Állatmentő szolgálat, mert Biatorbágyon egy 35 méter mély kútba beesett egy cica. A gazdik a tűzoltóság segítségét kérték, akik az állatmentő szolgálatnak a továbbították a riasztást. Az állatmentők a kötéltechnika szükségessége miatt kérték a BMSz segítségét.

Amit megtudtunk, hogy a helyszínen a kútból a szivattyút húzták ki, emiatt rövid ideig a kút nem volt lefedve, így a háziak kiscicája beleesett, és panaszosan nyávogott. A 35 méteres mélység kb. tíz emelet szintkülönbségnek felel meg, szegény állat ennyit zuhant a kútba.

A helyszínen lévők próbáltak kosarat, deszkákat leereszteni, hogy ki tudjon a vízből valamire mászni a cica mielőtt teljesen kifárad és kihűl a hideg vízben.

 

Hogy mielőbb a helyszínre jusson a segítség, a közelben lakó két barlangi mentőt riasztottuk, valamint a bázisról egy fő azonnal útra kelt, kiegészülve a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetőjével, aki az állatok mentésében és ellátásában nagy tapasztalatokkal rendelkezik. Az ő tevékenységükbe tartozik Pest megyében az éjjel-nappal riasztható állatmentő szolgálat ellátása is.

Sajnos itt már nem tudtunk segíteni :(Kb. húsz perc alatt sikerült a helyszínre érni, a kiscica nyávogása addigra megszűnt, ami nem volt jó előjel...

Leereszkedve a kiscica addigra már mozdulatlan testét gyorsan kihúzták a kútból, és megpróbálták újraéleszteni a szerencsétlenül járt állatot. Sajnos a fáradozás nem vezetett eredményre, itt már nem tudtunk segíteni, szomorúan tértünk haza az eset után.

A helyszínre vonulásban és az akcióban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Szolgálat volt a segítségünkre.

Keresés