Föld Napja 2014 a MagNet bank támogatásával

A gyerkek egész nap másztakÁprilis utolsó vasárnapja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park szívében a  Pál-völgyi kőfejtőben, már hagyományosan a környezet- és természetvédelem napja. Madártani, vízügyi, erdészeti szakemberek állítanak ki és ismertetik meg az érdeklődőkkel saját szakterületük érdekességeit.


A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a program résztvevője volt a Barlangi Mentőszolgálat. Sátrunknál betekintést nyerhettek az érdeklődők a mentőszolgálat munkájába, megismerkedhettek speciális felszereléseinkkel és magáról a barlangászatról is megtudhattak érdekes dolgokat.

A rendezvény részét képező vetélkedő egyik állomásaként, elméleti tudásukat is bizonyíthatták, a sziklafalon ügyességükkel szerezhettek pontokat.

 


Az egykori kőfejtő hátsó sziklafalán egész nap mászattuk az érdeklődő gyerekeket. Ezen a helyszínen a ragyogó napsütésben sziklát is mászhattak, és a barlangász kötéltechnikát is kipróbálhatták a vállalkozók.


A déli harangszó mentési bemutatónk kezdetét is jelezte. Hasonlóan a tavalyihoz, idén is a közönség feje fölött, a Pál-völgyi-barlang kijárata feletti sziklákon és a kőfejtőn átívelő hídon modelleztünk egy képzeletbeli mentési helyzetet.

Kiállításunk egy része

A bemutató vége a magasból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasonlóan a tavalyi évhez idén is több ezer résztvevője volt a programnak, a szép tavaszi időben számos család apraja-nagyja töltötte velünk a Föld Napját.


Köszönet a MagNet Bank-nak, mert az általa elindított KAP program nyújtott segítséget a Barlangi Mentőszolgálatnak a megjelenéshez az idei Föld Napja rendezvényen.

Fotók: Németh Tamás, Papp György

 MagNet bank

 

 

Keresés