Bokasérülés a Rózsika-forrás közelében

Bokasérült mentés Solymár Rózsika forrás BMSz barlangi mentőszolgálat tüzoltó országos mentőszolgálat OMSZA szerencsétlenül járt túrázó 2022. július 9-én délután 13:10-kor, a Solymár melletti Paprikás patak völgyében a sárga jelzésű turistaúton esett el. A ferde rézsűn kb. 15 métert csúszott, majd a patak fölött egy kisebb párkányon állt meg.

Az Országos Mentőszolgálat délután két órakor kezdte meg a mentést a helyszínen.

A sérült jobb bokájának rögzítése után a szállításához a tűzoltóságtól és a Magyar Barlangi Mentőszolgálattól kértek segítséget. Szervezetünk 9 fő technikai szemlélyzettel és 1 orvossal vonult ki a helyszínre.

A sérültet speciális hordágyban rögzítettük majd a társszervezetekkel közösen kötélbiztosítás mellett jutattuk fel a turistaútra, majd tovább a főútig.

A mentésben a BMSz melett az Országos Mentőszolgálat (Bázis mentőállomás egysége) 2 fővel valamint a Katasztrófavédelem tűzoltói 4 fővel vettek részt.

A sérültet jó általános állapotban az OMSz egysége szállította további kórházi ellátásra. Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk!

Fotó: Adamkó Péter, Filei Károly

Bokasérült mentés Solymár Rózsika forrás BMSz barlangi mentőszolgálat tüzoltó országos mentőszolgálat OMSZBokasérült mentés Solymár Rózsika forrás BMSz barlangi mentőszolgálat tüzoltó országos mentőszolgálat OMSZ

Keresés