Eltévedt és megsérült gombászok mentése a Pilisben

Megsérült gombász a Pilisben2017. szeptember 20.- án a sok esőzésnek köszönhetően kirajzottak a gombászok. A Pilis hegységben a Fekete-kövek alatt, Klastrompuszta felett két hölgy keresgélt gombákat a meredek hegyoldalban. Eltávolodtak a jelzett turistautakról, és időközben el is tévedtek.

Egyikük megcsúszott, lebukfencezett, és beütötte a fejét. Rövid eszméletvesztés, szédülés, és bizonytalan mozgás után a BMSz segítségét kérték. Poziciójukat nem tudták meghatározni, csak azt tudtuk rekonstruálni, hogy hol tértek le a jelzett útról.

A BMSz riasztott egységei a helyszínre vonultak, eközben a bázison telefonon kapcsolatban voltunk a sérült kisérőjével, aki segítségünkkel sikeresen rátalált a közeli országos kék jelzésre. 

Barlangi mentőink egy óra alatt a helyszínre érkeztek, ahol terepjáróval megközelítették az 1 km- re lévő sérültet.

Ezt követően transzportálták őt a műútig, ahol az orvosaink áttekintették a sérüléseit, és ellátásban részesítették. A koponyáján hátul kisebb zúzott seb volt látható. Innen a sérültet a hozzátartozók szállították az esztergomi kórházba, ahol CT vizsgálaton esett át. Gyors felépülést kívánunk a neki! Az akcióban 15 fő barlangi mentő, és 2 fő mentőorvos vett részt.

Keresés