Holttest egy Csillaghegyi üregben

Az üregben...A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Fővárosi Tűzoltóparancsnokság) kérte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat segítségét, mert a négynapos hétvége péntekjén találtak egy holttestet Csillaghegyen (Budapest) egy ásott barlangfülkében. A barlangi mentők egysége 45 perc alatt a helyszínre érkezett, és megkezdte a holttest hozzáférhetővé tételét a hatóságok számára.

A helyszínen valószínűleg egy hajléktalan egyén huzamosabb időre beköltözött a barlangba - feltehetően még télen - és alvás közben ráomlott az üreg márgás-törmelékes mennyezete.

A szerencsétlenül járt embert vélhetőleg senki nem kereste, a mai nap délelőtt véletlenül bukkantak rá a tetemre, amikor két fiatal régész keresett a környéken egy várromot - közben megtalálták az üreget és a holttestet.  

 

Barlangi mentőink megvizsgálták a helyszínt, miután megállapították, hogy további omlásveszély nem áll fenn, a törmelék alól kiszabadították a testet, és átadták a III. kerületi tűzoltóknak és rendőröknek az eljárás folytatásához.

 

Fotók: Adamkó Péter

 A kiszabadított holttest

 

Keresés