Köszönjük az SZJA 1% felajánlásokat!

egyszazalek

"Nyilvántartásunk szerint az Önök szervezetének a 2019. rendelkező évben felajánlott szja 1%-os összeg várható nagysága: 1 991 161 Ft."

Idén is izgatottan vártuk a szeptemberi értesítést, hogy kiderüljön a felajánlott személyi jövedelemadó 1% eredménye.

Az SZJA 1%-ot évente ajánlhatnak fel magánszemélyek a civil szervezeteknek, ez az egyesületünk egyik alaptőkéje.

Ebből tudjuk biztosítani a mentéshez szükséges eszközöket, a tavaszi-őszi nagy gyakorlatok és az évközi kis gyakorlatok is forrást igényelnek, ami nélkül nem működhetne "olajozottan a gépezet" mikor jön a segélykérő telefonhívás és menni kell!

Ellenben rendkívül kiszámíthatatlan bevétel ez, hogy az adott évben mennyien szavaznak nekünk bizalmat és teszik meg azt a minimális adminisztratív erőfeszítést, amit igényel a felajánlás. Aki ezt nem teszik meg, annak az 1%-a megy a "nagy kalapba", holott lenne rá lehetősége mindenkinek, hogy egy jó ügyet támogasson, és ez éves szinten pár percébe kerülne. Ezért a pénzért a civil szervezetek nem versengenek egymással, mert rengetegen nem élnek a felajánlás lehetőségével. Tedd a kezed a szívedre, te felajánlottad bárkinek is?

Folytathatnám még a szent beszéd, de minek, tehát vissza a kézhez kapott értesítőhöz, amiben a fenti mondat állt.

Még egy történetet meg szeretnénk veletek osztani! Adó 1% helyett tárggyal érkezett hozzánk egy -email Dávidtól, aki ezt írta nekünk:

"Kedves Barlangi Mentők,

Szeretnék adományozni a munkátok segítésére banki átutalással (mivel egyéni vállalkozóként nincs 1%-os felajánlási lehetőségem). Ha a honlapon megadott 16200137-00187628 bankszámlaszámra utalok, az rendben van?"

Akadnak ilyen emberek is, köszönjük Dávid!

Keresés