Gyűjtés a Kossuth-barlangban elhunyt Mede Márton családjának

Kedves barlangász és búvár barátaink!

Mint legtöbbetek előtt ismert, 2022. április 3-án egy feltáró merülés során eltűnt Mede Marci barátunk. Felkutatásában, majd később felszínre hozatalában több szervezet megfeszített munkával dolgozott együtt. Ennek eredményeként barátunk teste egy hét elteltével, április 10-én, vasárnap délután hagyta el szeretett barlangját.

MedeMarton1.jpg

Keresése és a mentés során nem csak a szűken vett barátok és az akció résztvevői fogtak össze, hanem az egész barlangász közösség szinte együtt mozdult meg. Mindenki abban segített a helyszínen és nyújtott támogatást távolról, amiben csak tudott, megmutatva az összefogás erejét.

Marci felszínre érkezését mindannyian néma tiszteletadással fogadtuk. Az állami szervek órákon belül elvonultak, a barlangi mentők másnap kiszerelték a barlangot. A tragédiára, az embert próbáló mentésre a barlang bejáratánál már csak a megszámlálhatatlan gyertyacsonk emlékezteti az arra járó túrázókat. Mi szívünkben tovább gyászolunk és amíg élünk, nem feledjük. Marci halála mind szűkebb, mind tágabb közösségeinknek óriási veszteség, nélküle üresebbek lesznek túráink, tábortüzeink és sose feledjük zsigerből jövő derűjét.

Köztünk marad viszont Marci párja, Kata és közös gyermekük, a kilenc hónapos Lukács, akiknek Marci tragédiája még elevenebbül húsba vág. Kérlek benneteket, barátokat, ismerősöket, túra- és kutatótársakat, merülő partnereket, bajtársakat, segítsetek abban, hogy ne csúszhasson ki a talaj Kata lába alól ebben a helyzetben!

Senki előtt nem szorul magyarázatra, hogy egy gyermek felnevelése milyen anyagi erőforrásokat igényel és ezt egyedül előteremteni mennyire embert próbáló feladat. Közösségünk mutassa meg erejét ilyen formában is! Ezúton kérlek benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten járuljatok hozzá ahhoz, hogy Marci szeretteinek lehetőségei már a közeljövőben is kiszámíthatóbbak legyenek!

Anyagi segítséget nyújthattok Kata számára egyszeri gyorssegélyként vagy hosszabb távon, rendszeres utalással az alábbi módokon:

Közvetlen utalás:

Lukács Katalin
10401983-86768687-55841007
K&H Bank Zrt.
Közlemény: Adomány

Nemzetközi utalási adatok:

Surname: Lukács
First name: Katalin
Bank: K&H Bank Zrt.
IBAN: HU98104019838676868755841007
SWIFT/BIC code: OKHBHUHB
Address of K&H Bank: H-1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Notice: ADOMÁNY (donation)

Közösségi adománygyűjtés (2 hónapig lesz elérhető):

Mightycause oldalon keresztül:
https://www.mightycause.com/story/Medemarton

MedeMarton2

Keresés